Vyberte stranu

Altevita Bio Triphala – Prášok 60g

6.49

  • Najznámejšia a najúčinnejšia trojkombinácia na vnútorné prečistenie
  • Výrobok sa skladá z troch bylín: Amalaki, Bahera, Haritaki
  • Vhodné na pravidelné používanie s blahodárnym účinkom na vnútorné orgány
  • Pozvoľne, jemne detoxikuje, zbavuje telo usadenín a odumretých buniek
  • Ideálny ajurvédsky prostriedok na očistu čriev, v práškovej forme

Odosielame už v deň vytvorenia objednávky a to až do 14:00

Zmes tvorená tromi druhmi ovocia – Triphala, je v Ajurvédskej medicíne využívaná tisícky rokov. Detoxikuje a harmonizuje organizmus, podporuje trávenie a imunitu, má priaznivý vplyv na kardiovaskulárny systém, urýchľuje metabolizmus a dodáva telu energiu. Bio Triphala v prášku je nápomocným výživovým doplnkom pri detoxikačných kúrach, redukčných diétach, chronických aj akútnych ochoreniach tráviaceho traktu či oslabenej imunite. 

 

Zázračná trojka ukrytá v zmesi Triphala

Triphala nie je označenie pre konkrétnu bylinku alebo ovocie. Ide o tradičnú Ajurvédsku zmes, v ktorej sa ukrývajú tri druhy ovocia, konkrétne, Almaki (Phyllanthus emblica), Haritaki (Terminalia chebula)Bibhitaki (Terminalia belerica). I keď vás s najväčšou pravdepodobnosťou neosloví svojou chuťou, zdravotné účinky vás doslova chytia za srdce

 

Almaki

Ovocie Almaki, nazývané aj ako Indický egreš, je výborným zdrojom vitamínu C. Podporuje imunitu, bojuje proti vírusovým, bakteriálnym ochoreniam a urýchľuje metabolizmus. 

Je nápomocné pri nachladnutí či chrípke, vďaka vysokému obsahu polyfenolov účinkuje ako silný antioxidant a má priaznivý vplyv na zdravie pokožky a vlasov. Dokáže taktiež urýchliť hojenie rán a vredov v ústnej dutine, detoxikuje organizmus, znižuje cholesterol, je nápomocné pri liečbe diabetupodporuje trávenie

 

Haritaki 

Ovocie Haritaki pochádza z ázijského stromu Terminalia chebula. Obsahuje vysoké množstvo vitamínov C a E a celú radu ďalších antioxidantov (napr. Super oxid dismutáza, Glutatión) a má i silné protizápalové účinky

Údajne dokáže tiež znižovať hladiny triglyceridov, cholesterolglykémie. V Ajurvédskej medicíne je toto ovocie využívané pri liečbe alergií, bolesti hrdla, zápalovnajmä tráviacich problémov (predovšetkým zápchy). Haritaki podporuje Doshu „Vata“, ktorá stojí za životnou energiou, silou a pohybom. 

 

Bibhitaki

No a do tretice tu máme ovocie Bibhitaki, ktoré obsahuje kyselinu ellagovúgalovú, ligníny, flavóny, triesloviny a mnoho ďalších zdraviu prospešných látok. Je využívané prevažne ako liek na infekčné a bakteriálne ochorenia. Znižuje hladiny kyseliny močovej v tele a zároveň zabraňuje jej hromadeniu. 

Spomínané kyseliny, ktoré patria k takzvaným fytochemikáliám, sú v Ajurvéde využívané pri liečbe cukrovky – znižujú hladinu cukru v krvi, zlepšujú citlivosť na inzulín a u pacientov, ktorí majú zvyšky vlastného inzulínu, podporujú jeho vylučovanie z pankreasu. Bibhitaki v neposlednom rade napomáha spaľovaniu tukov. Poslednú spomínanú vlastnosť veľmi radi využívajú najmä tí, ktorí bojujú s nadváhou.