Vyberte stranu

Altevita Himalájska Ružová Soľ v Soľničke – Jemná – 200g

2.49

  • Himalájska ružová soľ dolovaná v Pakistane
  • Obsahuje mnoho stopových prvkov a minerálov
  • Obsahuje horčík, vápnik, fosfor, jód, selén a meď
  • Ružovo sfarbená obsahom železa
  • Výborná a veľmi jemná

Odosielame už v deň vytvorenia objednávky a to až do 14:00

Katalógové číslo: WHS06 Kategórie: , ,

Ďalšie informácie

Hmotnosť200 g

Himalájsku ružovú soľ dnes pozná snáď každý, no nie každý vie, prečo je považovaná za zdravšiu. Vyšší obsah minerálov je len začiatkom. Himalájsku soľ totiž môžeme s čistým svedomím označiť za 100 % prírodný prípravok bez dodatočných úprav, pasterizácie či iných umelých zásahov. 

 

Pôvod ružovej krásky 

Himalájska soľ skutočne pochádza z Himalájí. Vznikla prirodzeným odparovaním takzvaných horských evaporitových jazierok. Zjednodušene by sme ich mohli opísať ako lávové jazierka, v ktorých sa nachádza veľa minerálnych látok. Himalájska soľ sa ťaží zásadne ručne a čo je asi najväčšou výhodou, nie je dodatočne upravovaná. 

 

Nepozeráme sa na ružovú soľ cez ružové okuliare? 

Nie, pozitívny vplyv himalájskej soli na zdravie sa nedá vyvrátiť. Ružová himalájska soľ je v porovnaní s klasickou kamennou soľou zdravšia, čo však neznamená, že by sme ju mali konzumovať vo väčších množstvách. Rovnako ako soľ kamenná, obsahuje aj himalájska sodík, ktorý je v nadmerných dávkach zdraviu škodlivý. Spôsobuje problémy s vysokým tlakom, zaťažuje obličky a zadržiava v tele nadmerné množstvo vody.  

 

100 % natural!

Čo je najväčším plusom himalájskej ružovej soli? Potom, ako je vyťažená, sa nechá vysušiť na slnku, rozdrví sa a bez akýchkoľvek iných zásahov putuje na pulty predajní. Inak povedané, nie je pasterizovaná a všetok obsah minerálov, vrátane dôležitého jódu, je čisto prírodný. Aktuálne sa udáva, že je v himalájskej soli zastúpených až 84 bioaktívnych látok

 

Kamenná, teda klasická soľ, je po vyťažený pasterizovaná, sú do nej pridané protihrudkujúce látky a jód. Ten je síce zdravý, no v kamennej soli sa nachádza na úkor toho, že pri jej pasterizácii dôjde k zničeniu mnohých iných prospešných látok

 

Ako soliť s himalájskou soľou 

Himalájska soľ je o čosi menej slaná, no jej prirodzene väčšie kryštáliky spôsobujú, že ju môžeme použiť v menšom množstve. Pri jej používaní si dajte pozor na jedno, a to, že v nadmerných dávkach nášmu telu taktiež skôr škodí.