Vyberte stranu

Altevita Jazmínová Ryža – 500g

2.25

  • Maškrta z thajskej kuchyne, táto ryža má jemnú kvetinovú vôňu a výbornú chuť
  • Hodí sa do nákypov, príloh, k rôznym druhom mäsa, zelenine, omáčkam a taktiež do sushi
  • Chutí aj samotná, perfektne neutralizuje pikantné a výrazné chute v úlohe prílohy
  • Počas varenia si zachováva svoj tvar, mäkká, jemne lepkavá konzistencia
  • Vo svete vysoko hodnotená pre svoje jedinečné vlastnosti, ručne siata, zavlažovaná dažďovou vodou

Odosielame už v deň vytvorenia objednávky a to až do 14:00

Katalógové číslo: AV02 Kategórie: , , ,

Jazmínová ryža je veľmi rýchla na prípravu. Má príjemnú arómu a mierne sladkú chuť, hodí sa ako príloha k mäsitým aj vegetariánskym pokrmom a je len mierne lepkavá. 

 

Ako vylepšiť jazmínovú ryžu

 

Už i tak veľmi príjemnú arómu jazmínovej ryže môžete správnou prípravou o niečo vylepšiť. Jediné, čo k tomu potrebujete, sú klinčeky a škorica. Ak by ste mali po ruke akýkoľvek druh kardamónu, určite použite i ten.

 

  • Na oleji opražte všetky spomínané koreniny, na 200 g ryže použite 2 klinčeky, polovicu celej škorice (ak máte, tak 1 kardamón)
  • Vo chvíli, keď ucítite príjemnú vôňu, na oleji opražte ryžu a zalejte ju vodou v pomere 1:2
  • Zvyšný proces varenia je klasický, jazmínový ryža je hotová za 10 minút 
  • Pred konzumáciou nezabudnite z ryže vybrať koreniny

 

TIP: Jazmínovú ryžu môžete dochucovať aj inými bylinkami a koreninami. Chutí výborne napríklad s koriandrom, zázvorom, cesnakom alebo badiánom. 

 

Chutná príloha aj hlavné jedlo

 

Jazmínová ryža sa používa najčastejšie ako príloha k ázijským pokrmom. Nič však nepokazíte ani tým, ak si ju pripravíte k našim tradičným jedlám. Hodí sa k mäsu i zelenine a zvykne sa konzumovať aj čistá. Vďaka jej veľmi príjemnej chuti a aróme je ideálnou voľbou na ryžovú očistu, kedy ráno, na obed i večer nejete nič iné, len ryžu.