Vyberte stranu

TRS Garam Masala – Indické Korenie – 100g

2.10

  • Najznámejšie indické korenie – mix bylín
  • Používa sa ako základ indických karí
  • Korenie známe tiež pod názvom “korenie piatich vôní”
  • Zmes garam masaly sa líši podľa regiónu a niektorí kuchári si ho upravujú podľa vlastnej fantázie
  • Úžasná aromatická zmes korenia z Indie, vhodná do jedál aj nápojov

Odosielame už v deň vytvorenia objednávky a to až do 14:00

Katalógové číslo: 0137 Kategórie: , , ,

Garam masala je snáď najznámejšie indické korenie. Kombinácia koriandru, rímskej rasce, kardamónu, nového korenia, muškátového orieška, klinčekov, feniklu a bobkového listu je neoddeliteľnou súčasťou karí a mnohých strukovinových ázijských pokrmov. Jedlu dodáva hlbšiu chuť a kvetinovú arómu. 

 

Garam masala alebo explózia chutí

 

Garam masala znamená v preklade „horúce korenie“. Toto označenie však nepremení ani tak z jeho extrémne pikantnej chute, i keď niektoré zmesi skutočne obsahujú i chilli. Garam masala dodá jedlu hlbšiu chuť, väčší význam však zohráva jeho vplyv na organizmus. Kombinácia spomínaných ingrediencií telo prehrieva zvnútra. Garam masala vďaka tejto vlastnosti nie je len chutným dochucovadlom, ale i veľmi zdravou pochúťkou

 

Pre mäsožravcov aj vegánov

 

Zloženie Garam masala je vegánske. V Indii slúži na dochucovanie pokrmov z mäsa, ale aj zeleniny či strukovín. Pokiaľ ste s týmto korením ešte nemali dočinenia, skúste ho na začiatok pridať k akémukoľvek mäsu, ak sa stravujete čisto rastlinne, vyskúšajte ho v kombinácii s ryžou alebo strukovinami. Pri spojení s týmito jedlami najlepšie pochopíte jeho chuť. Následne vám už nebude nič brániť v experimentovaní. 

 

Garam masala je aj zdravé

 

Garam masala je jedno z korení, ktoré je dobre známe aj v Ajurvédskej medicíne. V jeho domovine je považované za liečivú zmes, ktorá podporuje viacero funkcií ľudského organizmu. 

 

Zlepšuje trávenie a podporuje chuť do jedla

 

Garam masala stimuluje tvorbu žalúdočných štiav, čím urýchľuje trávenie skonzumovanej potravy. Zároveň podporuje chuť do jedla. V tomto smere zohrávajú najdôležitejšiu úlohu klinčeky, rasca a kardamón. Rímska rasca pôsobí tiež preventívne proti nadúvaniu.  

 

Patrí medzi antioxidanty

 

Všetky korenia, ktoré sa nachádzajú v zmesi Garam masala, patria k silným prírodným antioxidantom. Tie okrem ochrany organizmu bojujú proti zápalom, kardiovaskulárnym ochoreniam a podporujú imunitu. 

 

Podporuje spaľovanie tukov

 

Prehriatie organizmu a urýchlenie metabolizmu, to je kombinácia, ktorá je veľmi nápomocná pri spaľovaní tukov. Podpora trávenie zohráva pri chudnutí taktiež veľmi dôležitú úlohu. Ak chudnete, Garam masala určite stojí za pokus. 

 

Zlepšuje dych

 

Jedlá s prídavkov Garam masala korenia sú pokladané za pochúťku a ústnu vodu v jednom. Antibakteriálne účinky korení spolu so sviežou arómou s vašim dychom skutočne urobia svoje.